oflanagan

Vi har för tillfället inga valpar. Kolla under fliken "planerade kullar"  för 2019 års planerade valpkullar.

Valpar beräknas omkring 22 maj 2017Ultraljud visade att Wilya till vår stora glädje är dräktig. Vi ser med spänning fram emot såväl svarta som bruna valpar.

 

O'Flanagan valp född 2017

Föräldrar

Milan

Toffedreams Day Delivery  SE40244/2014, “Milan”
HD B
ED 0/0
Ögon ua oktober 2016
Utst: Cert

Wilya

SE VCH O’Flanagan Double Acting SE38923/2013 “Wilya”
HD A
ED 0/0
Utst R-cert
Övr Svensk Viltspårchampion, godkänt doftprov Nosework

Milan är en mysig brun gosse som kommer ur vår egen uppfödning. Han blev den som aldrig flyttade hemifrån utan vuxit upp tillsammans med sin mor och far. Som valp var han en filosof och satt där på gräsmattan och såg sina syskon härja runt. Det började gå mot leverans och dags för apporteringstesten men något speciellt intresse för detta överlämnade han välvilligt över till sina pigga kvicka alerta syskon. Men det hindrade inte oss, för han hade ju redan valt sin familj o sin allra bästa tänkbara matte. För där Lena är finns Milan och så har det varit hela tiden. Första året gick och ny säsong kom - och ut med den kom en gänglig långbent hund. När han gjorde sitt livs första fält så slog han alla med häpnad och de mest rutinerade skogsfolk såg skeptiskt på mig som förare och tänkte allt att det där med otränad och arbetsovillig hund är nog en skröna eller totalt inkompetent ägare att förstå sig på hund. Milans starka sidor, duktig fälthund som inte ger upp i första taget, superduktig markör. Spontan på vilt men har löst o slarvigt grepp på kallfågel. Greppet på varmvilt är mycket stabilare. Han har sidor där det finns förbättringspotential och en av dem är knallning. Han jobbar med bra tryck o fart och tycker att kommandon är överflödiga på hundar som han. Vi hoppas och tror vi ska våga oss på jaktprovspremiär, för Milan har kapacitet och ska egentligen inte vara en hund utan pris på jaktprov. Behaglig att leva med och ligger gärna med frambenen i kors på köksgolvet och studerar resten av sin flock. En glad och vänlig hund som är lätt att bli förälskad i. Milan har sedan två kullar sedan tidigare, den första föddes slutet av 2016 och den andra i Norge början av 2017. I dagsläget alldeles för unga att säga något om.
Nu förhoppningsvis den tredje hos kennel O’Flanagan och efter det blir det paus för att invänta resultatet på avkommorna!

Wilya har vi fått glädjen att låna av matte Yvonne Holmberg. Extra roligt är det att kunna använda Milan till Wilyas första kull, då han varit en favorit hos oss sedan jag första gången såg en flott, välgående om än för tillfället, långbent kille. Att han är son till Yen är också ett extra plus!
Wilya är en glad och lättsam tik, som har smält in helt naturligt i vårt gäng dock med en viss aversion till och från den krulliga damen - konstig flatt det där ...
Yvonne och Wilya hade en fantastisk säsong i spårskogen och spårade sig till sitt SEVCH på mindre än en månad, 4 starter totalt, varav en 1HP ökl. Kanske kan vi lura matte till lite jaktlydnad och jaktprovsträning när Wilyas mammaledighet är över? Vi har ju lyckats lura Yvonne till flera utställningar än vad man kunde tro!

Wilya är en flott och välkonstruerad tik med ett synnerligen flott och välskuret huvud och prima uttryck. Det är en fröjd att se henne i rörelse, man behöver helt enkelt inte känna igenom henne - att se henne i rörelse säger allt om att hon sitter ihop precis som hon ska. Vacker päls i stor mängd när den är som bäst bidrar till hennes fina typ.

Vad väntar vi oss? De blivande valparnas stamtavla innehåller högklassiga, välkända och välmeriterade (jaktprov, utställning)  såväl engelska, som europeiska samt skandinaviska rasrepresentaner. Exteriört tror vi på vältypade, flotta bruna och svarta valpar med för rasen typiska, välformade huvuden. Arbetsvilja kommer de inte heller  att sakna med dessa föräldrar. Vi väntar med spänning på vad som gömmer sig i Wilyas mage ...

 

Stamtavla för Wilya valpar
Milan
Wilya